Introductie Senior Consultant: Mark Vianen

mark vianen senior consultant bluefield finance

Ik heb economie gestudeerd aan de VU in Amsterdam met afstudeerrichting Accountancy. Na mijn studie ben ik begonnen bij Deloitte waar ik acht jaar als openbaar accountant heb gewerkt bij met name internationale klanten.

 

Personalia

Mark Vianen (39) getrouwd met Amanda en drie kinderen, Sander (7), Marieke (5) en Dominique (4) en ik woon in Mijdrecht.

Ik heb economie gestudeerd aan de VU in Amsterdam met afstudeerrichting Accountancy. Na mijn studie ben ik begonnen bij Deloitte waar ik acht jaar als openbaar accountant heb gewerkt bij met name internationale klanten. In deze periode heb ik mijn postdoctorale studie afgerond en ben ik  afgestudeerd als registeraccountant. In deze rol heb ik veel ervaring opgedaan met het uitvoeren van financial audits, rapportage aan- en besprekingen met management en directie, het aansturen van auditteams en het begeleiden van collega’s. 

mark vianen senior consultant bluefield finance

Na mijn tijd bij Deloitte heb ik ruim twee jaar bij Pearle Europe gewerkt, het moederbedrijf van o.a. de opticienketens Pearle en EyeWish als group financial controller. Hier was ik, naast de reguliere maandelijkse wereldwijde consolidatie en rapportage aan directie en aandeelhouder, ook betrokken bij de internal audits van de verschillende groepsmaatschappijen en nam ik deel aan de periodieke CFO meetings. 

 

Vervolgens heb ik vijf jaar bij Smallsteps (voorheen Estro) gewerkt als financial controller en later als manager Accounting & Control. Smallsteps is één van de grootste aanbieders van kinderopvangdiensten met zo’n 240 locaties in Nederland. Tijdens deze periode was ik verantwoordelijk voor de financiële administratie en financial & business control.

 

 

Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het maandelijkse boardpack ten behoeve van directie en Raad van Commissarissen en nam ik deel aan de maandelijkse boardmeetings. In deze periode bij Estro heb ik ook ruime tijd nauw samengewerkt met Bluefield Finance. Eén van de projecten was de integratie en optimalisatie van het shared service centrum.

 

De rode draad in mijn carrière tot nu toe is enerzijds betrouwbare financial accounting in lijn met wet- en regelgeving, in combinatie met efficiënt en effectief ingerichte processen, met oog voor afdekking van risico’s en het zorgdragen voor een betrouwbare stakeholder rapportage.

 

Algemene ontwikkelingen Nederlandse Markt

Door het aantrekken van de economie verwacht ik dat bedrijven weer meer zullen gaan investeren en groeien. Dit zal enerzijds een effect hebben op de werkgelegenheid, wat voor ons kansen biedt om korte termijn oplossingen te bieden, maar belangrijker is dat met het toegenomen vertrouwen in economisch herstel bedrijven projecten die al langer op stapel stonden zullen gaan uitvoeren om de doelstellingen te verwezenlijken. Daarnaast zal de trend van de afgelopen jaren zich continueren waarbij er nieuwe business modellen zullen blijven ontstaan waar wij oog voor moeten hebben. 

Ook zal de toegenomen flexibilisering van de arbeidsmarkt doorzetten waarbij bedrijven de behoefte kunnen hebben aan flexibele oplossingen voor hun personeelsvraagstukken. In al deze ontwikkelingen kunnen wij een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van de klanten.

mark vianen senior consultant bluefield finance

 

Bluefield Finance en kwaliteit

Als lid van het management team ben ik onder andere verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van onze dienstverlening. Door mijn uitgebreide ervaring als accountant en financial controller ben ik uitstekend in staat om deze te beoordelen en kan ik er tegelijkertijd procesmatig voor zorgen dat deze gewaarborgd blijft en waar mogelijk verbeterd. Samen met mijn collega Karim Harakeh zal ik hiertoe de interne afdeling Quality Assurance opzetten waarin we onder andere standaard werkprotocollen en processen zullen opstellen om zodoende de verdere groei van Bluefield Finance hand in hand te laten gaan met het blijven leveren van de kwaliteit zoals onze klanten die nu van ons gewend zijn.

 

Senior en Bluefield Finance

Ik kijk er erg naar uit om binnen Bluefield Finance de rol van senior consultant te vervullen. Ik verwacht hierbij niet alleen interessante opdrachten te vervullen bij klanten en mezelf verder te ontwikkelen, maar ook om daar waar mogelijk mijn kennis en ervaring te delen met collega’s en daarmee bij te dragen aan hun ontwikkeling. Daarnaast kijk ik uit naar de uitdaging om deel te nemen aan het MT van Bluefield en daarmee een actieve rol te spelen in de verdere ontwikkeling van Bluefield en bij te dragen aan het bereiken van de ambitieuze doelstellingen.


WAT WE DOEN

Bluefield finance downloads
Bluefield finance  vraag het onze consultant
Bluefield finance  over ons