Werving & Selectie is mensenwerk!

werving en selectie bluefield finance

Organisaties zijn op zoek naar de perfect fit tussen nieuwe medewerkers, de beschikbare rol/functie en het bedrijf. Maar hoe ziet het ideale werving- & selectieproces eruit om dit doel te bereiken?

 

Online

De tendens is dat steeds meer werving & selectie online wordt georganiseerd. De cv’s worden gescand en doorzocht op bepaalde termen en worden gelabeld opgeslagen. Een recruiter kan op deze manier snel een selectie maken van de ‘ideale’ kandidaat, om deze persoon vervolgens voor te stellen bij een organisatie. Valkuil is hierbij dat er een te beperkt beeld van de betreffende persoon is geschetst en er geen oog is voor een match op softskills. In dit proces is elk persoon met 10 jaar werkervaring en een RC-titel hetzelfde. Tevens bestaat een reële kans dat zeer geschikte kandidaten op hardskills niet gevonden worden in een tijd van schaarste. 

 

Softskills

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat niet de hardskills maar juist de softskills de perfect fit gaan opleveren. Heel logisch want iedere organisatie heeft een andere organisatiecultuur en vraagt dus om andere persoonlijkheden. Tevens zijn vaardigheden goed trainbaar en de persoonlijkheid of drive van een persoon niet. In het werving- & selectieproces is het dus enorm belangrijk om oog te houden voor de persoon en de organisatie als cultuur. Neem bijvoorbeeld een bedrijfscultuur die in een turbulente markt opereert, waarin ontwikkelingen zich snel opvolgen. Dit bedrijf zal eerder vragen om innovatieve, veranderingsgezinde en nieuwsgierige personen. Of neem een organisatie die actief is binnen cure en care, daar zullen eerder personen passen met een hoog empathisch vermogen. Dit zijn allemaal kenmerken gericht op de softskills. De softskills van een persoon maken dus het verschil op de 10 jaar werkervaring en de RC-titel.

 

Bluefield Finance

De basis van de dienstverlening van Bluefield Finance is altijd de wens van de klant. Dit wordt bereikt door een combinatie van pragmatiek, kwaliteit, de unieke projectmatige aanpak en specialistische kennis. Het succes van onze aanpak blijkt uit de langlopende en intensieve samenwerkingsverbanden en de 100% tevredenheid van onze klanten. Deze Bluefield specifieke aanpak is natuurlijk ook omarmt door onze recruiters

Door jarenlange ervaring beschikt Bluefield Finance over alle kennis en know-how die vereist zijn om de juiste kandidaten te vinden voor uiteenlopende bedrijven en functies/rollen. Door dit te combineren met onze visie over softskills maken wij de perfect match.

 

Werkwijze

In de beginfase van het selectieproces wordt allereerst gekeken naar de motivatie van een persoon. Op basis van deze motivatie wordt een selectie gemaakt tussen de juiste personen. Motivatie van een persoon moet aansluiten op de ambitie van het bedrijf. Vervolgens wordt de kandidaat uitgenodigd en wordt er een zogeheten DISC-test afgenomen. Met deze test worden softskills in kaart gebracht en zal zorgen voor input bij de verschillende gesprekken. Bluefield Finance spreekt alle kandidaten meerdere malen face-to-face vanuit verschillende discipline. Met de test, de sollicitatiegesprekken en een overzicht van de hardskills ontstaat een profiel. Dit alles om de perfect fit te krijgen tussen de behoefte van het bedrijf en de kandidaat.

 

Daarbij is het proces met het bedrijf dat opzoek is minimaal net zo belangrijk. Bluefield Finance wilt ook graag van de opdrachtgever weten welke softskills zij verwachten. Dit blijkt vaak moeilijker te definiëren dan de hardskills. Door middel van persoonlijke gesprekken met onze recruiters helpen wij opdrachtgevers om tot het gewenste profiel te komen. Werving & selectie gaat over mensen. Ieder mens is uniek met eigen talenten. Bluefield Finance heeft het werving- & selectieproces dermate ingericht dat de talenten boven water komen. Dit alles heeft voor een 100% tevredenheid gezorgd bij onze opdrachtgevers.


Wat we doen

bluefield finance downloads
bluefield finance vraag het onze consultant
bluefield finance over ons