Zomerboeken - vijf tips van de consultants

zomer boeken vijf 5 tips van de consultants bluefield finance

De zomervakantie staat voor de deur. In deze periode kunnen we genieten van zonnige dagen en warme zomeravonden. Ideaal om buiten in een relaxte stoel onder het genot van een versnapering een boek te lezen.

 

Wij hebben onze consultants gevraagd welke boeken zij aanraden om deze zomer te lezen. Op deze manier is er een lijst samengesteld met vijf interessante boeken die inspireren en motiveren. De boeken lopen uiteen van verandermanagement en transformationeel leiderschap tot nieuwe financieringsmogelijkheden. Wij hopen u tijdens de zomerperiode met één van deze boeken te inspireren!

 

De lean startup

In dit boek leest u alles over de principes en technieken van de Lean Startup. De methode is ontworpen om u te leren hoe u een startup opbouwt. Het biedt daarnaast manieren om een bedrijf met de grootst mogelijke snelheid op te schalen en te laten groeien.

 

De supervoorspellers

In dit baanbrekende boek laten Tetlock en Gardner zien hoe iedereen van hen kan leren om een betere voorspeller te worden. Daarnaast geven ze uniek inzicht in hoe we verhalen vormen over lot en toeval, hoe makkelijk we informatie verkeerd interpreteren of zelfs negeren en hoe we betere beslissingen kunnen nemen in tijden van onzekerheid.

bluefield finance zomer boeken consultants

Door de bomen het bos zien

Transformatie kun je niet leiden. Het is een zelforganiserend proces. Leiders kunnen alleen maar een ecosysteem bewerkstelligen, waarin transformatie spontaan plaatsvindt.

 

Geld in overvloed

Dit boek gaat over twaalf alternatieve vormen van financiering. Aan bod komen niet alleen nieuwe initiatieven als crowdfunding, Qredits en Kredietunies, maar ook ‘oude bekenden’ zoals business angels en leasing.

 

Een werkweek van 4 uur

Of u nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf, dit revolutionaire boek wijst u de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed.

Veel leesplezier in de aankomende periode!


WAT WE DOEN

bluefield finance downloads
bluefield finance vraag het onze consultant
bluefield finance over ons