Private Equity

nordian capital partners avedon bencis mentha mkb vortex waterland

Accounting & Control Assessment en Exit Readiness Check

De Accounting & Control Assessment en Exit Readiness Check, zijn in samenwerking met Bluefield’ s andere producten en diensten een specialistische oplossing voor de private-equitysector. Ons Accounting & Control Assessment geeft u waardevolle informatie over een target company tijdens een due diligence onderzoek. Bij het assessment ligt de focus op processen, reporting framework en systemen van een portfolio company en het is een aanvulling op een standaard due dillegence onderzoek. Een Exit Readiness Check vindt minimaal een jaar voor de beoogde exit van een portfolio company plaats en biedt inzicht in het ‘maturity-level’ van de eerder genoemde focuspunten, algehele status en kwaliteit en beschikbaarheid van data.

 

Bluefield ‘s Aanpak

Informatie is essentieel voor een moderne organisatie. Informatie heeft echter alleen toegevoegde waarde wanneer het actueel, compleet en accuraat is met een hoog voorspellend karakter. Het Accounting & Control Assessment geeft in korte tijd een gedegen inzicht in de kwaliteit, betrouwbaarheid en toegevoegde waarde van de beschikbare data. Het assessment richt zich op de volgende drie ‘pijlers’:

  •          Sustainability of accounting (Accounting Framework Status)
  •          Reliability of processes (Business Process Integration Overview)
  •          Added value derived from available information (Control Framework)

Bij het assessment maken we naast informatie gerelateerd aan deze drie pijlers, zoals accounting manual, financial statements, corporate structure en systeeminformatie, ook gebruik van interviews met key users en stakeholders.  In aanvulling op een beschrijving van de huidige situatie, de ‘IST’, definiëren we in samenwerking met de stakeholders ook de ideale toekomstige situatie, de ‘SOLL’.

Accounting & Control Assessment
Accounting & Control Assessment

De Exit Readiness Check is ontworpen om de stappen te identificeren die nodig zijn om de informatievoorziening van een portfolio company bij een exit te maximaliseren. De check kan minimaal een jaar voor de exit worden uitgevoerd en de kern bestaat uit de volgende drie punten:

  • Voorbereiding van benodigde informatie ten behoeve van de dataroom.
  • Process, systems en reporting maturity check.
  • Ervoor zorgen dat de benodigde data voor de ‘transacting parties’ beschikbaar en van hoge kwaliteit is.

 

Waarbij het onderdeel maturity check een beoordeling is van een portfolio company ’s huidige maturity level ten opzichte van het verwachte level. Het verwachte maturity level is gebaseerd op de business lifecycle fase en complexiteit van accounting & control van een portfolio company. 

Exit Readiness Check
Exit Readiness Check

Resultaat

Met het Accounting & Control Assessment krijgt u bruikbare informatie over de kwaliteit van een target company en de Exit Readiness Check zorgt ervoor dat een exit optimaal gefaciliteerd wordt. Bij zowel de Accounting & Control Assessment als de Exit Readiness Check worden de bevindingen en adviezen van het onderzoek grafisch gepresenteerd. Dit maakt de resultaten overzichtelijk, en snel te interpreteren. De resultaten van de Exit Readiness Check maken ook direct inzichtelijk welke progressie er gemaakt is sinds een eventueel eerder uitgevoerd Accounting & Control Assessment.

 

 

Meer weten? Neem direct contact op met ons om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen.