working capital management

Maakt uw organisatie optimaal gebruik van de aanwezige middelen? Is er voldoende grip op de gehele keten zodat u flexibel mee kunt bewegen? Is uw organisatie ingericht om maximaal rendement te garanderen? De toevoegde waarde van optimaal working capital management komt tot uiting op de balans, in het resultaat en in de cashflow van de onderneming. Het realiseert een betere solvabiliteit, lagere rentekosten en creëert meer ruimte om eventuele schulden af te lossen of dividend uit te keren.

working capital management wcm bluefield finance brochure

Brochure

Onze ervaring leert dat Working Capital Management (WCM) een gebied is waar nog veel voordelen behaald kunnen worden. Door aanpassingen in contracten, procesinrichting en werkwijzen wordt de som van het werkkapitaal vaak aanzienlijk blijvend gereduceerd en verhoogt u de net-cash positie.


working capital management wcm bluefield finance whitepaper

Whitepaper

Working Capital Management (WCM) beslaat de relatie tussen kortlopende activa en kortlopende schulden van een bedrijf. Het doel van WCM is ervoor zorgen dat een onderneming in staat is om haar activiteiten voort te zetten en dat zij over voldoende mogelijkheden beschikt om de kortlopende schulden en de aankomende operationele kosten te voldoen. Wat zijn de aandachtsgebieden van WCM? Hoe kunt u het werkkapitaal optimaliseren?


working capital management wcm bluefield finance case study

Case-study

Om u een concreet beeld te geven van onze werkzaamheden hebben wij deze uitgewerkt in een aantal cases. Op deze manier heeft u precies voor ogen welke uitdagingen wij tegenkomen, de oplossingen die worden geboden, maar belangrijker wat het resultaat is. Bent u nieuwsgierig naar het exacte verhaal dan komen wij graag langs om dit geheel vrijblijvend toe te lichten.


Aan de slag

over ons bluefield finance
vraag het een consultant bluefield finance
het team bluefield finance


wijnvoordeel pooling partners bernhoven walraven insided BVA Makro Concorde wp carey backbase ms amlin snappcar quanza noordwest ziekenhuisgroep alkmaar nbd biblion warner music benelux wellinq skytree plot projects pimm solutions vimpelcom vds liberty global partou TravelBird estro ziggo stryker bam genzyme zinkraamzorg brinks imtech slokker